понедељак, 18. октобар 2010.

Убавините на татковината

Еден убав ден си играа Ване,Милена и Кика.Се уморија и седнаа да одморат.Ване почна да зборува за убавините на својата татковина.Си размислуваше како да биде поубава неговата татковина.До преднекој ден тие ја загадува и фрлаа отпадоци.На Ване му текна да земаат корпи за отпадоци и да ги подели за пластика,хартија и друго.Земаа листови и напишаа хартија,пластика и др.Милена нацрта слика на која улиците на секој чекор имаа корпи за отпадоци.

Нема коментара:

Постави коментар